Sun bodde i Stockholm några månader och kunde berätta alla bra ställen för inköp av ingredienser. Jag var enda eleven den dagen. Vi lagade 5 rätter under de 4 timmarna vi höll på, men då åt vi ju en del av tiden. 180 kr var det definitivt värt, för alla ingredienser ingick ju :)
Lite smått och gott som vi använde. Kålen är för vårrullarn
Bra att hälla upp alla komponentern i små skålar. Fisksås, soya, ostronsås, tamarinder, limejos, socker, salt, Knorr mm. Sen går det fort när man väl sätter igång. Hemligheten ligger i proportionerna.
Yam Wun Sen - tailändsk glasnudelsallad med havets frukter
Grön Curry serveras! Våra nyvunna vänner Petra, Henrik, Oscar och Elvira lät sig väl smaka. Min ambition är att bli Stora Essingens Thai-master!
Här hackas ingefäran i små stavar till ingefärsfisken, en av mina personliga favoriter! Man får inte vara knusslig med småkvistarna om det ska bli några fina stavar.
Grönsaksbasen till ingefärsfisken
Tapiocamjöl på fasta fiskbitar som sedan fritteras, så de inte går sönder vid wookningen.
Här kokar Sun ur det sista av kokosmjölken till en söt sås att ringla över mangon. I bakgrunden ångkokas sticky rice.
Vassego och hugg in!
/J
3 kommentarer:
Behöver du någon som gärna provsmakar och beundrar, så bara ring till mig!
Stora Essingens Thaimaster: det tar vi nu dig på orden och räknar inte med något annat än reguljära thaimiddagar tillagade av mr. J. Och tro inte att du kommer undan!
Hurra! Snart våras det för Essinge vårrullar. Äntligen skall curryn grönska! Kung Thai packar sina hemliga ingredienser och reser hem igen efter månader av lättsmälta studier av thaikökens svettiga vrår, till bukens bristningsgräns fylld av lättköpta friterade erfarenheter... Jag kan dock ana en viss mojnad i hans excellens entusiasm inför sagda krubb så vänner - ligg på och kräv krävans tillfredsställelse så ska ni se att undrens tid ej ännu är förbi!
Skicka en kommentar